Answers to the President’s Day Trivia Questions

Do you know…..?

1. What United States president reportedly swam nude in the Potomac River every day, weather-permitting?

Answer: John Quincy Adams

2. Who was the first President born in the United States?

Answer: Martin Van Buren, the 8th U.S. President

3. The United States was debt-free during this president’s term.  Who was he?

Answer: Andrew Jackson

4. Which President was a bachelor during his term?

Answer: James Buchanan

5. Which President died of pneumonia after just 31 days as President?

Answer: William Henry Harrison

6. Who was the shortest President at 5’4″?

Answer: James Madison

7. Name 3 Presidents who died on July 4?   Bonus Question:  Name the 2 out of the 3 Presidents that died the same day, same year within hours of each other.

Answer:  James Monroe died on July 4, 1831.  Both John Adams and Thomas Jefferson died on July 4, 1826.

8. Which President was offered a degree from a university but turned it down since he could not read Latin.  He was quoted as saying, “No one should have a degree they can’t read.”  Who was he?

Answer:  The 13th U.S. President Millard Fillmore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s