Root Beer Float Pie

Yield: 8 servings

Root Beer Float Pie
Enjoy this dessert.  Photo by Taste of Home©

Ingredients: 

  • 1 carton (8 ounces) frozen reduced-fat whipped topping, thawed, divided
  • 3/4 cup cold diet root beer
  • 1/2 cup fat-free milk
  • 1 package (1 ounce) sugar-free instant vanilla pudding mix
  • 1 graham cracker crust (9 inches)
  • Maraschino cherries, optional

Directions:
Set aside and refrigerate 1/2 cup whipped topping for garnish. In a large bowl, whisk the root beer, milk and pudding mix for 2 minutes. Fold in half of the remaining whipped topping. Spread into graham cracker crust.
Spread remaining whipped topping over pie. Refrigerate for at least 8 hours or overnight.

Dollop reserved whipped topping over each serving; top with a maraschino cherry if desired.

 

Originally published as Root Beer Float Pie in Healthy Cooking June/July 2012, p56

Balsamic Glazed Grilled Pork Chop

Balsamic Glazed Grilled Pork Chops
Photo by Leigh Anne©

Ingredients:

  • 2 bone-in pork chops. (Homebased mom Leigh Anne used a pork loin rib chop)
  • kosher salt and fresh ground black pepper
  • 1/3 C balsamic vinegar
  • 2 Tbsp honey
  • 3 Tbsp butter
  • 1 tsp fresh thyme

Directions:

  • Salt and pepper pork chops and allow to sit at room temperature for 30 minutes prior to cooking.
  • Mix together vinegar and honey in a sauce pan and cook until it thickens and reduces to about 1/4 C
  • Add in butter and thyme.
  • Put chops on grill and baste with balsamic reduction. Baste each time you turn.
  • Cook until cooked through.

 

For more details on this dish, click here to check out the Your Homebased Mom blog.

 
Copyright © YourHomeBasedMom

 

Flag Day Trivia

ANSWERS AT THE BOTTOM OF THE PAGE

1. From your memory, and without peeking, how many stripes on the American flag are red?

A. Six.
B. Seven.
C. Eight.

2. Where can you find the original Star Spangled Banner today?

A. In Donald Trump’s private collection.
B. At the Republican National Committee Headquarters.
C. At the Smithsonian Institution.

3. When did Francis Scott Key write the lyrics that became the National Anthem?

A. July 4, 1814.
B. The morning after the battle, September 14, 1814.
C. The night before the battle, September 13, 1814.

Betsy Ross

Betsy Ross sews the American Flag.

4. Why is the flag so much shorter today than when it was sewn?

A. The end of the flag was burned in the Battle of Baltimore.
B. Samples have been removed for conservation testing.
C. The family which preserved the Star Spangled Banner, gave small pieces away as souvenirs and gifts over

5. When did “The Star-Spangled Banner” officially become the United States’s national anthem?

A. 1931.
B. 1917.
C. 1814.

6. How was the American flag used before the War of 1812?

A. There was no American flag before the War of 1812.
B. As a symbol of the British Empire.
C. To identify ships and forts.

7. True or False, the rules and codes of etiquette spelled out in the Flag Code can be legally enforced.

A. True.
B. False.

8. When are new stars added to the flag?

A. On the Fourth of July following the admission of new states to the Union.
B. On the First of January following the admission of new states to the Union.
C. Upon order of Congress.

9. Who has the authority to order American flags to be flown at half-staff?

A. Congress and the Supreme Court.
B. The president, state governors, mayor of Washington DC.
C. The Department of Homeland Security and the Department of Defense.

10. How many American flags are on the moon?

A. One.
B. Three.
C. Six.

By: WPTV Web Team

Answers: 1.B  2.C  3.B  4.C  5.A  6.C  7.B  8.A  9.B  10.C

More Flag Day Trivia

Celebrated every June 14th in the USA, millions of Americans observe Flag Day by waving Old Glory outside their homes and businesses. Veteran’s groups and sometimes whole communities also arrange civic functions and special ceremonies in honor of Flag Day.

This year, get ready to join millions of American coast to coast who will celebrate Flag Day on Saturday, June 14, 2013.

As the legend goes, it was George Washington and two other members of the Continental Congress who asked Betsy Ross to sew the first American flag sometime in the late spring of 1776. The young widow was only in her early 20’s when she completed the first flag with thirteen stars arranged in a circle.

A year later, the Continental Congress officially adopted the design for the national flag, and henceforward the Stars and Stripes symbolized the U.S. around the world.

The first Flag Day was celebrated in 1877 – the flag’s centennial. In 1916, a grass roots movement resulted in President Woodrow Wilson issuing a proclamation that called for a nationwide observance of Flag Day on June 14. Although still not an official holiday, Flag Day was made a permanent observance in America in 1949 by Congress who resolved “That the 14th day of June of each year is hereby designated as Flag Day.”

Flag Day fun facts

Why thirteen stars and stripes? They represented the thirteen American colonies which rallied around the new flag in their fight against the British for self-governance.

Why red, white and blue? To the original members of the Continental Congress, red stood for hardiness and courage, white for purity and innocence, and blue for vigilance and justice.

The thirteen colonies included Connecticut, Delaware, Georgia, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, South Carolina, Pennsylvania, Rhode Island and Virginia.

To this day, thirteen stripes still commemorate the original colonies. Instead of thirteen stars, today the number of stars on the US flag has grown to 50, representing every state in the Union.

How to celebrate Flag Day

Wave Old Glory from the front porch, apartment balcony or window, or attend Flag Day parades or festivities sponsored by local organizations.

Hold an open house or a backyard barbecue. Decorate the backyard in red, white, and blue. A Flag Day menu might include lots of American favorites like hamburgers, hot dogs and, for dessert, how about an American flag cake?